Windows 7 er ferdig

RTM ble ferdigstilt 21. juli, og MSDN og Technet-abonnenter får tilgang til den allerede 6. august.

Den nye Windows 7 skrivebordsbakgrunnen Foto: Microsoft
Den nye Windows 7 skrivebordsbakgrunnen Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har florert en rekke spekulasjoner på nettet den siste uka om hvorvidt Windows 7 har nådd såkalt RTM-stadium (Released to manufacturing) eller ikke. Den siste lekkede versjonen (build 7600.16385), som ble kompilert 13. juli, skal i følge mange kilder være identisk med RTM-versjonen.

Sent i går kveld norsk tid bekreftet Microsoft at de har nådd RTM-status, men nøyer seg med å si at den har build-nummer 7600.

Sjekk om PC-en din takler Windows 7

Kommer 6. august

Tidligere på dagen bekreftet Microsoft at RTM-versjonen vil bli tilgjengelig for TechNet og MSDN-abonnenter fra og med 6. august. I første omgang kun i engelsk språkdrakt, mens norsk og andre språk først blir tilgjengelig 1. oktober, mens vanlige kunder vil kunne kjøpe operativsystemet i butikkene fra 22. oktober.

Tidligere har Microsoft Norge bekreftet at norsk versjon vil være tilgjengelig før utløpet av oktober måned.

Her ser du en video som viser entusiastiske ingeniører i det Windows 7 er klar i RTM-utgave:

Microsofts Brandon LeBlanc har også bekreftet at Windows 7 Home Premium vil bli tilgjengelig i familiepakke, som vil gjøre det mulig å installere operativsystemet på inntil tre PC-er. Det er foreløpig ukjent til hvilken pris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer