- Windows 7 er halvert

Build 6956 ser ut til å være langt slankere enn sin forgjenger Vista.

Publisert
Sist oppdatert

Det er blitt en vane, ikke bare i Windows-verden, at nye versjoner av operativsystemer beslaglegger langt større plass på harddisken enn sin forgjenger. Dette fikk alle som oppgraderte fra Windows XP til Vista smertelig erfare. Mens full installasjon av Windows XP Professional opptok rundt 1,5 GB, var størrelsen økt til minst 9,5 GB i Windows Vista Ultimate.

Bare dette i seg selv, diskvalifiserer Windows Vista som operativsystem på de stadig mer populære minibærbare, som ofte er utstyrt med SSD-disker med begrenset kapasitet.

Og nettopp dette er sannsynligvis én av flere grunner til at Windows i øyeblikket gjennomgår en ikke ubetydelig slankekur. Vi oppdaget selv at størrelsen var godt under 10 GB i vår test av pre-beta build 6802.

Les også: Windows 7-betaen lekket?

Enda slankere

I går brakte vi nyheten om at en nye build, 6956, hadde funnet veien til nettet via diverse piratfora, og i dag har vi mottatt flere meldinger fra lesere som lot seg friste til å installere operativsystemet.

Ivan, en fast leser av DinSide Data, sendte oss blant annet følgende skjermbilde, som viser at Windows 7 build 6956 opptar rundt 6 GB harddiskplass på hans PC:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer