Windows 7 gir deg full kontroll

Det er ikke bare Internet Explorer 8 som kan fjernes i Microsofts kommende operativsystem.

Publisert
Sist oppdatert

Windows 7 begynner virkelig å ta form, og i april er det duket for Release Candidate-versjonen, som er siste trinn før ferdigstillelse.

Stadig dukker det opp nye opplysninger om denne versjonen, og i forrige uke ble det kjent at brukerne skal kunne fjerne Internet Explorer 8 fra operativsystemet.

Les også: Oppgrader til Windows 7 uten ekstrakostnad

Full kontroll

Nå viser det seg at det slett ikke stopper der. I RC-versjonen, og den endelige versjonen som ventes mot slutten av året, kan du blant annet fjerne Windows Media Player, Windows Media Center, Windows DVD Maker, Windows Søk, Windows Gadgets, Fax & Scan-funksjonen samt XPS-viseren og den virtuelle XPS-skriveren.

Dette kommer i tillegg til mulighetene for deaktivering av Windows-komponenter som fantes i Windows Vista.

Flere av mulighetene er på plass i den siste, lekkede Windows 7-versjonen, build 7048, som dukket opp i diverse piratfora i forrige uke:

- Det handler om fleksibilitet, og å gi brukeren mer kontroll i styringen av funksjoner i denne utgaven av Windows, forteller Jack Mayo, som er en av produktsjefene i Microsoft, til Softpedia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer