Windows 7-hemmeligheten avslørt

Microsoft letter på sløret, og presenterer XPM.

Windows 7-hemmeligheten avslørt
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge vært ventet at Microsoft skulle avsløre en stor nyhet i Windows 7 som foreløpig ikke har vært kjent. Natt til lørdag (norsk tid) ble det offentliggjort at RC-versjonen av operativsystemet vil bli tilgjengelig for nedlasting 5. mai, og samtidig ble det kjent at den store hemmeligheten heter XPM.

Det beste fra to verdener

XPM er en forkortelse for XP Mode. Og som du kanskje skjønner, dreier det seg om å sikre bakoverkompatibiliteten. Dersom du anskaffer Professional, Business eller Ultimate-versjonene av Windows 7, får du muligheten til å kjøre programmer i XP-modus. Det betyr at alle programmer som er laget for Windows XP, og som ikke fungerer i nyere versjoner av Windows, kan kjøres i et virtuelt XP-miljø.

Virtuelle PC-er er ikke noe nytt, det som skiller XPM fra eksisterende løsninger er at det skal sys sømløst inn i Windows 7-miljøet. Dermed vil ikke brukeren merke at programmet kjører i XPM, skriver Neowin.net.

Dette skal i følge Microsoft sikre bakoverkompatibiliteten, og gi brukeren det beste fra to verdener, og samtidig gi dem som vegrer seg for å oppgradere, en grunn mindre til å la være.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer