Windows 7 i en virtuell PC

GUIDE: Installer operativsystemet i en virtuell PC, og unngå krøll.

Publisert
Sist oppdatert

Mange har nok hatt lyst til å prøve andre operativsystemer enn det som kom med PCen. Men en oppgradering kan være både tidkrevende og ikke helt uten risiko. Og hvis du ønsker å sette opp flere operativsystemer på PCen samtidig, kan også det være en ganske innviklet prosess.

Mange virtuelle PCer inne i PCen

Tenk deg at du sitter og jobber i Windows. På skrivebordet har du ikoner for å starte Windows Vista, Windows 2000, Ubuntu Linux, FreeBSD, som om de var vanlige Windows-programmer. Det kan høres kanskje sprøtt ut, men det er faktisk fullt mulig.

VirtualBox er et system for slike virtuelle PCer. I praksis er det snakk om programvare for å emulere ekte IBM-kompatible datamaskiner. Hvordan disse skal oppføre seg, bestemmes blant annet ut fra hvilke opplysninger du har gitt om operativsystemet som skal kjøres på de virtuelle PCene.

I utgangspunktet skal alle operativsystemer og programmer som støttes av IBM-kompatible datamaskiner (les: vanlige PCer), kunne kjøres uten problemer.

Løsningen finnes i flere forskjellige utgaver, både for Linux, MacOS og Windows. For privatpersoner er programvaren gratis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer