Windows 7 knuser Vista og XP

De første ytelsestestene fra betaen er klare.

Publisert
Sist oppdatert

Om få dager, under årets CES-messe i Las Vegas, kommer Microsoft til å lansere betaversjonen av Windows 7. Men som vanlig når Microsoft lanserer nye betaversjoner, har installasjons-DVDen lekket på nettet før den er offisielt tilgjengelig.

Les også: 15 ting vi digger i Windows 7

En av dem som har fått tak i et eksemplar er Adrian Kingsley-Hughes i ZDNet. De siste dagene har han kjørt en rekke reelle ytelsestester i Windows XP, Vista og 7, på samme maskinvare, og sammenlignet resultatene.

Mange tester

Testene omfattet alt fra installasjon og oppstart av operativsystemene, til filkopiering, kompresjon og oppstart av programmer. På nær sagt alle punkter parkerte Windows 7 både XP og Vista hastighetsmessig, til tross for at operativsystemet kun er i beta og sannsynligvis ikke er optimalisert i forhold til hastighet ennå.

Testene ble kjørt på både en AMD-basert og en Intel-basert PC.

(Fortsetter under bildet)

Snart ferdig?

Betaversjonen som offisielt blir tilgjengelig denne uken, antas å bli den eneste offisielle betaen av Windows 7. Den endelige versjonen er ventet mot slutten av året, men det spekuleres i om operativsystemet kommer til å bli tilgjengelig tidligere, dels fordi det allerede ser ut til å være meget stabilt, og dels fordi Vista ikke har blitt den publikum-favoritten Microsoft hadde håpet på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.