Windows 7 på 7 år gammel PC?

Publisert
Sist oppdatert

Hei datamedisinmannen, eller damen, for den sakens skyld.

Jeg er en noenlunde oppegående pc bruker som holder liv i en 7 - SYV år gammel pc. Pc'en har vært upåklagelig i det aller meste, og er fortsatt ved godt liv. Den er blant de aller første Dell leverte med 3,06 ghz prosessor, og den henger fortsatt helt greit med i svingene. Den har fått ny formatering noen ganger, og jeg har trofast foretatt alle Windows sine oppgraderinger av Windows XP Pro, inntil Windows 7 kom. Nå har jeg installert Windows 7 Ultimate, og så at nå bare MÅ jeg få litt mere minne. DA... begynte moroa.

1. Dell er ikke interessert i en gang å hjelpe meg. Pc'en er en Dell Dimension 8250, og den store utfordringen er den type internminne som brukes i denne modellen. (8200 og 8250) Minnet er av typen RDRAM NON-ECC 533Mhz FSB(184 pin). Et svar jeg har fått fra en som gjerne vil selge meg RAM, er at denne typen også kalles for PC4200 og/eller PC4300. Det sies fra noen at jeg kan godt sette inn et par med betegnelsen PC 5300, som da skal være samme type, men raskere enn 533Mhz. Ved sjekk via Dell gjennom min servicetag, får jeg opp de opplysninger om RAM som jeg har oppgitt her, men altså intet om hva jeg kan gjøre, bortsett fra at det står at det er 4 sloter til RAM i pc'en, og at max RAM som kan håndteres er 1536Mb. Nå står det 2X256Mb, så da kan jeg i følge dette, installere 2X512Mb. Det vil jeg gjerne gjøre, men da må jeg vite eksakt hvilke brikker jeg skal kjøpe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.