Windows 7 på Mac Mini

Drømmer du om MacOS og Windows på samme maskin? En ny Windows-versjon er på trappene. Vi har testet den på en Mac Mini. Her er våre erfaringer.

Windows 7 på Mac Mini
Publisert
Sist oppdatert

En av de store fordelene med en Intel-basert Mac er at den trygt kan kjøre både MacOS og Windows parallelt, ved hjelp av BootCamp, en partisjoneringsløsning som følger med som standard i siste versjon av MacOS X.

At man dermed får tilgang til det beste fra to verdener, er et åpenbart kjøpsargument.

Innebygd støtte

Bootcamp-løsningen støtter 32-bits utgavene av Windows XP SP2/SP3, samt Windows Vista, og krever at du har installasjons-CD/DVD for både Windows og MacOS for hånden.

På sistnevnte ligger nemlig alle nødvendige drivere som må være på plass for at Windows-installasjonen skal fungere optimalt, herunder grafikkdrivere, trådløst nettverk, lyddrivere etc.

Men hvordan vil Bootcamp fungere med Windows 7? Foreløpig er det ingen offisiell støtte for operativsystemet, som foreløpig befinner seg på slutten av utviklingsstadiet.

Ved hjelp av Bootcamp fikk vi partisjonert harddisken i en Mac Mini. Maskinen er fra nest siste generasjon, og kom på markedet i 2006. Du kan lese en test av den her.

I stedet for å putte inn installasjons-plata til XP eller Vista, puttet vi i stedet inn Windows 7.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer