Windows 7 RC-prøveperioden er straks over

Var du en av de mange som lot deg friste til å installere Release Candidate-versjonen av Windows 7 i fjor vår? Nå er det straks slutt på prøvetiden.

Windows 7 RC-prøveperioden er straks over
Publisert
Sist oppdatert

Windows 7 RC ble lagt ut til fri nedlasting i mars i fjor, og ble de påfølgende ukene installert på millioner av PC-er verden over. Dette var en nesten-ferdig-versjon, som kunne brukes i nærmere ett år, nærmere bestemt til 28. februar 2010, uten noen former for begrensninger.

Nå er den dagen kun to dager unna, og hvis du er blant dem som kjører RC-versjonen fremdeles, vil det bli ubehagelig å bruke den fra og med 1. mars.

Det er imidlertid ingen enkel metode å oppgradere RC til den endelige Windows 7-versjonen. Den offisielle instruksen fra Microsoft innebærer at du må installere operativsystemet fra bunnen av.

Her kan du laste ned gratis 90-dagers versjon av Windows 7

Skal gå an likevel

En såkalt "clean install" er etter vår mening nesten alltid den beste løsningen uansett, men hvis du er av den eksperimentelle typen, kan vi opplyse om at nettstedet How-To Geek har publisert en fremgangsmåte for å lure operativsystemet til å kunne utføre en oppgradering likevel.

Oppskriften går ut på å modifisere en fil på installasjons-DVD-en til Windows 7, og innebærer da altså at du først kopierer alle filene fra DVD-en til et midlertidig område på harddisken. Her ser du hvordan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.