Windows 8 nærmer seg

Betaversjon bekreftet i februar.

Windows 8 og syltynne ultrabooks kommer til å bli en slager om et år, om vi skal tro spådommene til Intel og Microsoft. Foto: Asus /DinSide (manipulasjon)
Windows 8 og syltynne ultrabooks kommer til å bli en slager om et år, om vi skal tro spådommene til Intel og Microsoft. Foto: Asus /DinSide (manipulasjon) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den omtales som den største oppgraderingen - eller skal vi si forvandlingen - i Microsofts 27 år lange historie med Windows. Neste år kommer Windows 8, og allerede i februar kan du og jeg få en følelse med hvordan det endelige produktet kommer til å se ut og fungere.

Da kommer nemlig den første offisielle beta-versjonen av etterfølgeren til verdens raskest selgende operativsystem, Windows 7. Denne gangen med et helt nytt grensesnitt som skal kunne betjenes like enkelt med fingertuppene som med musepekeren. Optimalisert for både nettbrett og PC-er.

Og med egen Windows Store for programmer, apps, spill og annet innhold:

Fordeler

I motsetning til Apples App Store vil ikke innhold i Windows Store være låst til denne distribusjonskanalen, men det vil by på store fordeler for utviklerne å tilby sitt innhold gjennom Windows Store, sier Microsoft selv. I likhet med Apple tilbyr Microsoft utviklerne 70% av fortjenesten, men dette øker til 80% når inntekten passerer 25 000 dollar, ifølge Antoine Leblond hos Microsoft.

Leblond gjør også et stort nummer av at inntjeningspotensialet er gigantisk i forhold til hos Apple, på grunn av Windows' suverene markedsandel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer