Windows 98 kjempehit

New York: Til tross for brukerproblemer, og selv om Microsoft ikke har gjort noe stort av sin Windows 98-lansering, viser det seg nå at salget av dette nye systemet overgår alle prognoser. I Norge er allerede en rekke forhandlere tom for ’98 (de får riktignok straks nye forsyninger), mens salget i USA til og med overgår de Microsoft opplevde ved lanseringen av Windows 95.

Windows 98 kjempehit
Publisert

Selv Microsoft hadde bestemt seg for å la lanseringen av Windows 98 være en relativt stille affære. Mens ’95 lanseringen var gigantisk, med store ”show” over hele verden, skulle ’98 bare markeres med noen mindre arrangementer. Derfor kommer det som en stor overraskelse på alle -- inkludert Microsoft -- at det nye systemet nå selger raskere enn hva ’95 gjorde ved lansering. Totalt er det solgt mer enn en million eksemplarer av systemet...

Så hvem har hovedskylden for denne enorme suksessen? Først og fremst konkurrentene og det amerikanske justisdepartementet, forunderlig nok. Microsoft har fått uendelig mye mer omtale enn de egentlig hadde håpet på, nettopp fordi at konkurrentene påstod at firmaet drev tvilsom konkurranse og fordi departementet bestemte seg for å gå til antimonopolrettssak mot Bill Gates & co. Aviser i både USA og resten av verden har vært fulle av dommedagsprofetier når det gjaldt Windows fremtid, og Microsofts ledere har fått utallige anledninger til å fortelle om hvor mye mer brukervennlig Windows skal være i kombinasjon med Internet Explorer.

Men selv om salget altså har gått over alle forventninger, er det nå noen mørke skyer på Windows 98-himmelen. Først og fremst er det sannsynlig at rapportene om problemer rundt installasjon av Windows 98 kan føre til lavere salg. Mens Microsoft fortvilet prøver å legge opp til en svært tidlig lansering av ’98 Service Pack, som inneholder en del forbedringer, prøver alle PC-leverandører DinSide har snakket med å få ferdige oppdateringer som gjør det enklest mulig for deres kunder å få i gang PCene med ’98. Dette vil vi naturligvis komme tilbake til i løpet av de nærmeste ukene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer