Windows 98 (litt) forsinket

I dag var det meningen av Microsoft skulle begynne produksjonen av Windows 98-CDene. Imidlertid har Bill Gates & co. bestemt seg for å provosere myndighetene minst mulig, og dermed blir '98 i hvert fall ikke produsert før i neste uke.

Windows 98 (litt) forsinket
Publisert

Microsoft-ledelsen sover neppe særlig godt for tiden.

Det skal nemlig svært lite til for at hele '98-lanseringen blir utsatt, og da snakker vi sannsynligvis om flere måneders forsinkelser i leveringen. Ikke bare det, mulighetene for at '98 ikke kan slippes i det hele tatt, er fortsatt også til stede. Det amerikanske justisdepartementet har nemlig ennå ikke bestemt seg for om Windows skal få inneholde nettleseren Internet Explorer eller ikke.

Gates personlig

I løpet av de nærmeste dagene vil Bill Gates personlig sitte i møter med representanter for myndighetene, og alt tyder på at han er villig til å inngå nokså kraftige kompromisser for å få slippe Windows i tide. Han ønsker nok å få alle problemer på bordet, slik at Microsoft slipper å produsere CDer til alle PC-produsentene, for så å få beskjed om at det hele må trekkes tilbake.

Akkurat denne forsinkelsen kommer ikke til å ha noen innvirkning på lanseringen 25. juni, men dersom Justisdepartementet bestemmer seg for å være litt vanskelige, kan det vel etterhvert bli spørsmål om Windows 98 i det hele tatt dukker opp i 1998...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.