Windows 98 starter på 15 sekunder

Windows 98 fungerer fortsatt med en rekke nye dataprogrammer, så hvorfor ikke? Vi installerte.

Windows 98 starter på 15 sekunder
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye snakk om Windows 7 om dagen, og om hva som er den raskeste Windows-versjonen. Er 7 raskere enn XP, eller er den gamle storheten fortsatt den raskeste? Vista er det visst ingen som prater om lengre.

Men hvis du virkelig er ute etter en rask Windows bør du gå litt lenger tilbake i tid. Vi snakker 11 år, og Windows 98. Ved å installere det aldrende operativsystemet på en 5-6 år gammel PC eller i en virtuell PC for den saks skyld, får du virkelig en PC som slår gnister hva angår hastighet.

Du vil kanskje avfeie dette som agurknytt i sommervarmen, men du blir muligens overrasket når vi forteller deg hva dette gamle operativsystemet fortsatt kan brukes til.

Olja lyn

Vi brukte programmet Windows Virtual PC i Windows 7 RC, en programvareløsning som emulerer ordentlig maskinvare, og installerte Windows 98 i et vindu på skrivebordet. Alternativt kunne vi brukt en annen virtualiseringsløsning, for eksempel VirtualBox, som fungerer både i Windows, Linux og MacOS, og som dessuten er helt gratis å bruke.

Resultatet av installasjonen var meget hyggelig, i hvert fall hastighetsmessig. På vår PC med Windows 7 i bunn, Intel Core 2 Duo E8400-prosesser og 4 GB minne, startet Windows 98 på 15 sekunder. Ja, du leste riktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer