Windows 98 trenger ikke nettleser

Neida, Windows 98 trenger ikke Explorer. Microsoft kunne faktisk med letthet skilt nettleseren ut av selve Windows, uten at det hadde ført til særlig store problemer. Dette hevder Edward Feltend, "assisterende professor" ved Princeton-universitetet -- naturligvis på oppdrag fra det amerikanske justisdepartementet.

Windows 98 trenger ikke nettleser
Publisert

For oss brukere er det hovedsakelig noen få grunner til å benytte Windows 98. Først og fremst er systemet langt "friskere" enn Windows 95, i og med at en uendelighet av småfeil er fikset i denne nyeste utgaven. I tillegg er nettleseren Explorer bygget inn i systemet, noe som gjør nettbruk enklere og som i tillegg faktisk gjør hele systemet mer brukervennlig.

Microsoft har hele tiden hevdet at Windows og Explorer nå er så godt knyttet sammen at det nærmest er umulig å skille dem fra hverandre igjen. I tillegg har firmaet hevdet at det nettopp er denne miksen som gjør '98 så "uendelig" mye mer brukervennlig enn '95. For brukernes skyld -- må vi naturligvis forstå -- har Microsoft derfor ingen problemer med å stille opp i rettssalen for å forsvare at man ikke lenger trenger konkurrerende nettlesere i Windows 98.

Gratis nettleser ødelegger

Kristiske røster har på sin side hevdet at den eneste grunnen til at Microsoft har inkludert Explorer i Windows 98, er at de ønsker å bli kvitt en brysom konkurrent som Netscape. Når alle Windows-brukere får gratis nettleser, er det naturligvis ingen grunn til at brukerne skal betale for et tilsvarende produkt...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.