Windows 98:Enkel å ta i bruk?

Når du tar i bruk Windows 98, må du huske på at dette programmet først og fremst er en ny versjon av Windows 95. Derfor skal du kunne regne med at alle dine programmer og drivere umiddelbart fungerer under ’98. Vi har installert systemet på et utall PCer, for å se hvordan det fikser ulike typer maskinvare.

Forhåpentlig blir Windows 98-skjermbildet ditt bedre enn dette...
Forhåpentlig blir Windows 98-skjermbildet ditt bedre enn dette... Vis mer
Publisert

Windows 98 er først og fremst en kraftig forbedring av Windows 95. Men spranget fra ’95 til ’98 er likevel svært mye mindre enn spranget vi i sin tid så fra Windows 3.11 til ’95. Mange av nyhetene har allerede vært ute hos brukerne i lengre tid, først og fremst gjennom Internet Explorer 4.0, men også i den nyeste ‘95-utgaven, den såkalte OSR 2 (Operating System Release 2). Har du en relativt ny PC, med denne siste ‘95-utgaven installert, og bruker du samtidig Internet Explorer 4.0, vil du egentlig ikke få særlig store, synlige endringer om du oppgraderer. “Under panseret” er derimot endringene mer betydelige. Dette kommer vi naturligvis tilbake til.

Svært variabel installasjon

Vi har installert Windows 98 på en rekke maskiner, og har opplevd både absolutt suksess og total fiasko når det gjelder funksjonaliteten til systemet på de ulike PCene.

Den første maskinen vi prøvde systemet på, en bærbar PC, ga oss resultater så vi nesten fikk tårer i øynene. Vi formaterte harddisken og installerte direkte fra Windows 98-CDen. Systemet oppdaget alle enheter i maskinen, blant annet det innebygde nettverkskortet, og etter å ha oppgitt brukernavn og arbeidsgruppe, var vi direkte logget på DinSides nettverk. Aldeles nydelig. Deretter installerte vi alle våre standardprogrammer, og alt fungerte som ventet. I vår tid som Windows 95-bruker har vi sjeldent vært med på makan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.