Windows Blue - en smakebit på neste Windows

En tidlig utgave har lekket til nettet. Her er de viktigste nyhetene.

Microsoft jobber tydeligvis med å gi deg flere muligheter med den nye startmenyen, blant annet enklere skreddersøm og mulighet for både større og mindre fliser enn i Windows 8.
Microsoft jobber tydeligvis med å gi deg flere muligheter med den nye startmenyen, blant annet enklere skreddersøm og mulighet for både større og mindre fliser enn i Windows 8. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Teknologinettsteder over hele kloden har brukt mye spalteplass søndag på at den første smakebiten på neste Windows, kodenavn "Blue", har lekket til nettet. Enkelte spekulerer også i om ikke Microsoft har hatt en finger med i spillet, da lekkasjen kom i en tid der selskapet trenger et litt annet fokus enn misnøye og dårlige salgstall for Windows 8 og Windows Phone.

Les også: To ting som ødelegger for Windows 8

Ingen retur for startknappen

Windows Blue er en slags "mellomversjon", og byr ikke på veldig store endringer i forhold til Windows 8. I hovedsak er det snakk om finjusteringer i grensesnitt og utvidet muligheter til skreddersøm, blant annet på den nye startmenyen. Men hvis du er av dem som har ønsket den gamle startmenyen og starknappen tilbake, vil du bli skuffet. Det er ingenting som tyder på at Microsoft vil se seg tilbake på det punktet.

Vi brukte morgentimene mandag på selv å ta Windows Blue i øyesyn, og kan blant annet bekrefte at du enklere vil kunne tilpasse den nye startmenyen, blant annet endre størrelsen på flisene, samt endre bakgrunnsbilder og farger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.