Windows Defender i Windows 8

Dette bør få antivirus-selskapene til å skjelve.

Microsofts egen sikkerhetspakke Defender sørger for god, generell sikkerhet i Windows. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Microsofts egen sikkerhetspakke Defender sørger for god, generell sikkerhet i Windows. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Windows 8 er ferdig og sendt ut til PC-produsentene. I oktober vil de første PC-ene og nettbrettene med det nye operativsystemet være på plass i butikkhyllene.

Samtidig vil brukerne stifte bekjentskap med et vesentlig oppgradert sikkerhetsprogram fra Microsoft, som for de fleste vil gjøre det unødvendig å installere tredjepartsprogrammer.

Svært oppgradert kjenning

Programmet heter Windows Defender, og er i seg selv ikke noen nyhet. Allerede i 2006 var Microsoft på banen med den første versjonen, den gang var hovedfunksjonen å bekjempe spionvare (spyware) - altså programvare som blir installert på PC-en din for å samle informasjon om deg uten at du har godkjent dette.

Både Windows Vista og senere også Windows 7, ble levert med Defender som standardfunksjon.

Det blir også Windows 8, men nå er funksjonaliteten vesentlig utvidet, og omfatter nå også bekjempelse av utbredte trusler som virus, rootkits og trojanere. Dette, sammen med den innebygde brannmuren i operativsystemet, eliminerer dermed behovet for ekstra sikkerhetsprogrammer for svært mange brukere.

Programmet kjører umerkbart i bakgrunnen, og vises ikke systemstatusfeltet. Dermed er alle de viktigste sikkerhetsfunksjonene sømløst integrert i operativsystemet.
Programmet kjører umerkbart i bakgrunnen, og vises ikke systemstatusfeltet. Dermed er alle de viktigste sikkerhetsfunksjonene sømløst integrert i operativsystemet. Vis mer


Ikke lenger mulig å installere

Det som i praksis har skjedd, er at Microsoft har bygd antivirusprogrammet Security Essentials inn Defender. Dette programmet vil fortsatt være tilgjengelig for nedlasting for brukere av eldre Windows-versjoner, men blir ikke lenger verken mulig eller nødvendig å installere i Windows 8.

Temaside: Antivirus

Samleside: Windows 8

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer