Windows Defender

Windows Defender beskytter PCen mot spionprogrammer. Microsoft hadde ikke noe valg - programmet måtte bli standard i Windows Vista.

Publisert
Sist oppdatert

Windows Defender er navnet på programmet som tidligere var kjent som Microsoft AntiSpyware, og som nå er blitt standard i alle utgavene av Windows Vista. Det er for øvrig også tilgjengelig som en gratis nedlasting dersom du bruker Windows XP.

Formålet med Defender er å stenge ute eventuelle forsøk fra programleverandørene på å spionere på deg og surfevanene dine. Det er en kjent sak at mange programmer, ofte programmer som påstår å være gratis, i praksis har slike skjulte hensikter.

Hvis du har en PC som er infisert av spionprogramvare, kan du for eksempel oppleve at ting går tregere, blant annet når du surfer på nettet. Det kan også hende at du opplever å få en startside i nettleseren du ikke har bedt om, og som ikke lar seg endre, eller popup-vinduer som spretter opp i tide og utide.

Windows Defender


Enklere og bedre

Gjennom et enkelt brukergrensesnitt og ikke minst sanntidsbeskyttelse, skal Windows Defender både kunne avsløre spionprogrammene før de installeres, og fjerne dem dersom de har kommet igjennom. Hvor effektivt verktøyet er avhenger av hvor oppdatert definisjonslisten er. Microsoft legger ut regelmessige oppdateringer, og du kan enkelt be programmet om å se etter oppdateringer automatisk.

Bli med på en kjøretur med Windows Defender, og med våre kommentarer

Gratis for XP-brukere

Windows Defender er altså standard i Vista, mens XP-brukere kan laste det ned fra denne siden hos Micrsoft.

Se Windows Defender i praksis

Flere Vista-guider

[Ugjyldig objekt (debatt)]Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer