Windows DreamScene

Synes du statiske bakgrunnsbilder er kjedelige? Da bør du ta en titt på Windows DreamScene.

Publisert
Sist oppdatert

Windows Dreamscene er en såkalt "Ultimate Extra", en tilleggsmodul som kun er tilgjengelig for deg som har installert den mest kostbare versjonen av Vista.

Nettopp disse gratis ekstramodulene ble hauset opp under lanseringen, og brukt som salgsargument.

Dessverre har det ikke blitt så veldig mange "Ultimate Extras" når det begynner å nærme seg et år siden lanseringen, men DreamScene er altså et av de få Microsoft inntil nå har lagt ut til fri nedlasting.

Andre moduler er pokerspillet Hold'Em, forbedret BitLocker kryptering og diverse språkmoduler som gjør det mulig å ha flere språkversjoner av Windows installert samtidig.

Videoklipp erstatter bilder

Hva er så kjernen i Windows DreamScene? Jo, du får muligheten til å bruke videoklipp som bakgrunn på skrivebordet, ikke bare stillbilder. DreamScene støtter MPEG1 og MPEG2 samt Windows Media Video (WMV).

Enkelte videoer kan kanskje bli litt for dramatiske for skrivebordet...
Enkelte videoer kan kanskje bli litt for dramatiske for skrivebordet... Vis mer


Hva mener du?

Er DreamScene fristende? (Avsluttet)
Dritstilig!(37%) 614
Bare tull(32%) 532
Mulig, men ser ikke helt poenget(31%) 504
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Så snart du har installert DreamScene-motoren, får du muligheten til å laste ned offisielle DreamScene-bakgrunner fra Microsoft (Windows Update). I skrivende stund består samlingen av åtte bakgrunnsvideoer. Det er imidlertid ingenting i veien for at du kan bruke egenkomponerte videoer (for eksempel laget med Windows Movie Maker) eller videoer du har lastet ned fra nettet. Det finnes nå en rekke nettsteder som tilbyr "bakgrunnsvennlige" klipp gratis.

For det er helt klart ikke alle videoer som egner seg for skrivebordet. Mange nedlastbare videoer har lav oppløsning, og da ser det gjerne grisete ut i fullskjerm-modus. Andre videoer har mye bevegelse, noe som gjerne blir mer forstyrrende enn stilig.

I videoen under viser vi først de åtte offisielle bakgrunnene, deretter viser vi et par vi har lastet ned fra andre kilder:

Windows DreamScene ferdig (wmv 19 319 kB)


Ingen ultimat nødvendighet

For hva er egentlig poenget med levende bakgrunner, annet enn at det er "kult"? Ikke så mye spør du oss. Svært mange brukere vil dessuten merke at DreamScene vil virke inn på totalytelsen på systemet. Har du et nyere grafikkort tar det imidlertid seg av mye av prosesseringen, slik at PC-prosessoren ikke blir belastet så mye. I vår test-PC har vi et Geforce 7600GS-kort, og her lå belastningen på prosessoren likevel på 15-20% ved avspilling av WMV-HD-materiale (720p).

Ved å høyreklikke på skrivebordet kan du stanse videoene. Det tok ikke lang tid før vi begynte å bruke den muligheten flittig.
Ved å høyreklikke på skrivebordet kan du stanse videoene. Det tok ikke lang tid før vi begynte å bruke den muligheten flittig. Vis mer


Bruker du bærbar PC på batteri, er muligens ikke DreamScene noen god idé. Heldigvis stopper avspillingen automatisk når du svitsjer fra nettstrøm til batteri. Og skulle det bli forstyrrende underveis kan du uansett pause avspillingen ved å høyreklikke på skrivebordet. Men da er samtidig vitsen med DreamScene borte...

Brukere av Windows Vista Ultimate kan laste ned DreamScene fra Windows Update.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer