Windows Fotogalleri

GUIDE: Her er alt du trenger å vite om Windows Fotogalleri.

Publisert
Sist oppdatert

Windows Fotogalleri er et av de helt nye, og eksklusive programmene i Windows Vista. Programmet finnes i alle utgavene av operativsystemet, og er satt som standard visningsprogram for bilder. I tillegg kan Vista vise bilder gjennom Internet Explorer 7, Windows Media Player 11 og Windows Media Center.

Mange innfallsvinkler

Med Fotogalleri kan du organisere bildesamlingen din på mange forskjellige måter, ikke bare ved hjelp av filnavn og mapper, men ved hjelp av såkalte metadata. Du kan for eksempel gi bildene titler og bildetekster, legge til tagger (stikkord) og gi dem karakterer. I gallerivisningen kan du senere sortere bildene ved hjelp av denne informasjonen. Du kan også sortere bildene etter dato, og naturligvis også etter fysisk plassering hvis du ønsker det.

Windows Fotogalleri


Fotogalleri har også en søkelinje som lar deg søke etter bilder på bakgrunn av informasjonen som du har knyttet til bildene, og totalt sett får du dermed mange innfallsvinkler til samlingen din der du tidligere kun hadde fil- og mappenavn å forholde deg til. Og dette er selve poenget med programmet. Etter noen år med knipsing med digitalkamera sitter mange av oss igjen med enorme bildesamlinger som er komplett umulig å få full oversikt over, uten løsninger som Fotogalleri.

Også video

Fotogalleri kan også organisere og vise videoklipp, men har ikke støtte for å redigere video. Redigeringsmulighetene for bilder er derimot på plass, i tillegg til en rekke andre smarte funksjoner som vi kommer tilbake til på neste side.

Les videre: Se hvordan Windows Fotogalleri fungerer i praksis >>

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer