Windows Home Server - innføring

Microsofts server for heimen har fått en stille og rolig start. Vi har sett nærmere på hva "Home Server" egentlig innebærer.

Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som mener at servere på ingen måte har noe i private hus å gjøre? Vel, da tilhører du nok majoriteten av norges befolkning - men vi snakker også om en stadig krympende majoritet.

Antall datamaskiner per husstand øker stadig, og på tross av våre mest innstendige forsøk vet vi godt at folk flest er nokså sløve når det gjelder backup.

Og det er blant annet her Microsoft mener de kan rydde opp litt med sin Windows Home Server (WHS). Målgruppen er enkelt og greit husholdninger med to eller flere datamaskiner i et nettverk med delt internettoppkobling.

En annen ting med målgruppen er at behovet for ekspertbrukere er utelatt - noe som blant annet gir seg utslag i at Windows Home Server hovedsakelig er ment å kjøpes ferdig installert på en liten serverboks. Et slikt eksempel er HP MediaSmart Server som skal lanseres her i løpet av våren. (Og vi selvfølgelig skal teste.)

Men også en gjennomsnittlig nerd kan putte WHS i sin hjemmesnekrede maskin. Av den grunn er også programvaren å få tak i hos velassorterte forhandlere, i nettbutikkene ligger prisen på litt over en tusenlapp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer