Windows Mail

GUIDE: Windows Mail er etterfølgeren til Outlook Express, og er en betydelig oppgradering. Her er alt du trenger å vite om din nye epostklient.

Publisert
Sist oppdatert

Windows Mail er egentlig en oppgradering av epostklienten i Windows XP med det eksotiske navnet Outlook Express 6. Derfor har Windows Mail i Vista også fått versjonsnummer 7.0.

OPPDATERT: Programmet er altså et fullblods epostprogram, med støtte for POP og IMAP, mens støtten for HTTP-mail, Hotmail eller Live Hotmail som den døpes om til i disse dager, er tatt bort i Windows Mail 7.0.

Windows Mail


De største nyhetene i Windows Mail 7 er innebygd søppelfilter, antiphishing-filter, innebygd fulltekst-søk og en måte å håndtere meldingene på som blant annet gjør det enklere å ta backup og unngå at epostmapper blir korrupte/defekte - og denne nyheten fortjener faktisk litt oppmerksomhet. Dessuten har det blitt langt mer intuitivt å sette inn bilder i epostmeldingene enn i Outlook Express.

En annen nyhet i Vista er Windows Kalender, som har en viss knytning til Windows Mail - men langt fra så sterkt som vi kunne ønske oss. Mer om dette senere i denne guiden.

Del 1: Slik er Windows Mail i praksis

Del 2: Slik setter du opp en epostkonto

Flere guider til Vista-programmer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer