Windows Me eller XP på ny hjemme-PC?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Jeg lurer på å kjøpe ny hjemme-PC, og har i så tilfelle valget mellom å installere Windows Me, som jeg allerede har, eller å kjøpe Windows XP Home sammen med PCen. Jeg vet at XP bygger på Windows 2000, som jeg bruker på jobb og finner utrolig stabilt, og at Me bygger på 9x-kjernen.

Spørsmålet er enkelt: Er XP Home mye bedre når det gjelder stabilitet enn hva Me er? Stabilitet er tross alt ett av de viktigste kriteriene for et operativsystem.

Datadoktoren svarer:

Siden det er snakk om en helt ny PC, vil vi absolutt anbefale at du kjøper Windows XP sammen med den nye PCen.

Windows Me kan absolutt være stabilt, hvis du ikke stadig gjør endringer og ikke eksperimenterer med forskjellige installasjoner av programmer og maskinvare.

Som du selv har erfart er Windows 2000 svært stabilt, og Windows XP er en videreutvikling av dette, med et enda mer brukervennlig grensesnitt.

Den eneste grunne til å ikke oppgradere til XP er hvis du har gammel maskinvare eller programvare som ikke kan kjøre på XP. Hvis dette ikke er tilfellet, så anbefaler vi definitivt XP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer