Windows Media Encoder 7

I disse bredbåndstider håper Microsoft å bli ledende innen video på Internett. Derfor er deres nye verktøy for å lage høykvalitets Windows Media Video helt gratis! Er det nok til å ta rotta på RealMedia?

Publisert

Kampen mellom Microsoft og RealNetworks har mange likhetstrekk med Microsofts nedkjemping av Netscape. RealNetworks var en gang nærmest enerådende innen lyd- og videostreaming på Internett med sine Real Audio og Real Media-filer. Så kom Microsoft med lydformatet Windows Media Audio (WMA) og videoformatet Streaming Format (ASF) i 1998. På videosiden hadde Real et gedigent forsprang med sin G2 teknologi. Microsoft har likevel stjålet en større og større markedsandel, mye fordi verktøyene for å lage disse ASF-filene har vært gratis.

Ny, forbedret teknologi – helt gratis!

Da Microsoft lanserte Windows Media Player 7 denne uka, kom de samtidig på banen med en ny generasjon kodeker (kodek står for koding og dekoding av lyd og video)) for lyd og videostreaming. Windows Media Format 7 (WMF7) har blitt den nye fellesbetegnelsen for Windows Media Audio (WMA), Windows Media Video (WMV) og Windows Media Screen (skjerminnspilling). En ny ut utgave av Windows Media Encoder ble samtidig lagt ut i beta, til gratis nedlasting.

Med dette verktøyet kan du selv lage dine egne video- og lydklipp, og mulighetene er mange. Du kan for eksempel spille inn video fra en ekstern kilde (DV-kamera, videospiller osv via videoredigeringskort) eller kringkaste lyd og video direkte til Internett. Innspilling av bevegelser på skjermen er også en nyttig sak, for eksempel hvis du lager presentasjoner, veiledninger osv. Du kan også konvertere dine MP3 filer til WMA for å gjøre filene mindre med samme kvalitet, eller konvertere store AVI og MPEG-filer til små og håndterbare WMV-filer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer