Windows Movie Maker

Har du lyst til å prøve deg med enkel videoredigering? Nye Windows Movie Maker kan være alt du trenger.

Publisert
Sist oppdatert

Bjørn Eirik Loftås fra DinSide.no demonstrerte enkel videoredigering i God Morgen Norge på TV2 5. september. Her er en dypere innføring i bruk av video-redigeringsprogrammet som ble demonstrert.

Å redigere video er morsomt, men kan også være en svært tidkrevende aktivitet. Med litt struktur og planlegging kan imidlertid resultatet bli at langdryge opptak fra tante Ullas 50-årsdag blir severdige, selv for folk utenfor den innerste familiekretsen.

>> Gå rett til Movie Maker-guiden

De fleste som har prøvd seg vet hvor lett det er å bli fanget av alle mulighetene som ligger i videoredigerings-programmene, med fansy overganger og effekter. Dessverre kan for mange effekter raskt føre til at fokus blir tatt bort fra selve innholdet. Vi har sett mange eksempler på hjemmeredigerte videoer som har minnet mest om overpyntede juletrær.

Derfor kan det være et godt tips å tenke enkelt. Korte klipp er heller ikke å forakte, avhengig av anledningen som er foreviget, naturligvis.

Windows Movie Maker


Nok for de fleste av oss

Den nye versjonen av Windows Movie Maker følger med Windows Vista Home Premium og Windows Vista Ultimate, og hjelper deg med nettopp dette. Samtidig byr programmet på såpass mange muligheter at for mange vil dette programmet by på alt man trenger. Her kan du redigere opptak du har gjort med ditt digitale videokamera, og legge til bilder og videoklipp du har liggende på PCen, og til slutt kan du for eksempel brenne materialet til DVD. Programmet er derfor tett knyttet til Windows Fotogalleri og Windows DVD Maker.

Nytt i denne versjonen er blant annet støtte for HDV - høyoppløselig HD-video, samt muligheten til å føre redigert video tilbake til DV-kamera.

Vi guider deg

På de neste sidene går vi gjennom de viktigste funksjonene i Windows Movie Maker, og forklarer deg hva du trenger å vite for å komme i gang med enkel videoredigering.

>> Start guiden: Windows Movie Maker i praksis

Flere guider til Vista-programmene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer