Windows NT 5 kommer tidligere enn antatt

Windows 98 er endelig lansert, og nå er det Windows NT 5 som står for tur. Mange har store forventninger til denne versjonen av Microsofts mest avanserte operativsystem. Microsoft selv sier at NT 5 kommer når den er ferdig. Nå går det en rekke rykter i bransjen som antyder at NT 5 er nærmere enn det som har vært antydet så langt.

Foto: Microsoft
Foto: Microsoft Vis mer
Publisert

Windows NT 5 beta 2 ble nylig sendt til utviklere over hele verden. Selv om den har mange feil og mangler, er den på mange måter stabil. Neste steg er beta 3 som mange ikke har regnet med kommer før til nesten sommer. På Intels utviklerforum som ble avholdt nylig, antydet Microsoft-representanter at beta 3 allerede kunne være klar mot slutten av november.

Hvis vi får beta 3 så tidlig, er det god grunn til å regne med at den endelige versjonen kommer 12 til 15 uker senere. Det betyr lansering en gang rundt 1. april.

Noen utviklere har til og med fått beskjed om at deres NT 5-baserte produkter må være ferdig allerede 1. mars.

Produkter etter NT 5

Ryktene om tidlig lansering av NT 5 blir underbygget av en stadig større flom av lekkasjer om kodenavn og produkter som kommer enda senere.

NT 5 service pack 1 har allerede fått kodenavnet "Asteroid", SNA Server 3.0 kalles for "Babylon" og Proxy Server 3.0 kalles "Comet". De to sistnevnte vil komme i betaversjoner allerede i år.

Neste versjon av NT blir naturlig nok versjon 6, og den har fått kodenavnet "Janus". Som mange sikkert vet, er Janus mannen med to ansikter. Det ene ansiktet arver NT 6 fra NT 5. I Windows NT 6 Consumer, som vil bli beregnet på hjemmebrukerne, ser vi det andre ansiktet. Dette ansiktet blir et helt nytt brukergrensesnitt som har sitt eget kodenavn - "Neptun".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer