Windows NT er død

Microsoft har endelig bestemt seg. Neste versjon av Windows NT vil kalles Windows 2000. Da blir det slutt på skillet mellom Windows 98 og NT. Windows 2000 vil ta over for begge to.

Publisert

Windows 2000 passer naturlig sammen med Office 2000 som kommer omtrent samtidig. Selv om Office 2000 også kjører på Windows 95, Windows 98 og NT 4, ønsker Microsoft at du skal benytte begge to.

Mange versjoner

Windows 2000 Professional erstatter NT 4 Workstation og er den versjonen som skal dominere hos sluttbrukerne. Microsoft vil at du skal bruke den både hjemme og på jobben. Så spørs det om alle godtar en pris som er nesten tre ganger høyere enn Windows 98. For deg som er glad i spill, har Microsoft uttalt at Windows 2000 nå har overtatt som den prioriterte plattformen til DirectX.

Windows 2000 Server blir den enkleste serverløsningen. Den introduserer Active Directory og vil støtte opp til to prosessorer.

Windows 2000 Advanced Server blir en mellomløsning for deg som krever litt mer. Den vil støtte fire prosessorer og mere minne enn Windows 2000 Server.

Windows 2000 Datacenter Server er den store og tunge serverløsningen som har alt. Den vil støtte hele 64 GB minne og 16 prosessorer.

Vi vil også få nye versjoner av Windows NT Small Business Edition og Terminal Server Edition, men de må vi nok vente litt lenger på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.