Windows og Linux hånd i hånd

Den nye versjonen av Ubuntu Linux gjør det enklere å ha Windows og Linux på samme PC.

Publisert
Sist oppdatert

Ubuntu Linux er et gratis alternativ til Windows, som blant annet inneholder en komplett suite med programmer for en fullverdig PC-opplevelse. Ubuntu har lenge vært blant de aller mest brukte Linux-distribusjonene, og er også ansett for å være blant de mest brukervennlige.

Omtrent en gang hvert halvår kommer Ubuntu i ny utgave, og den 24. april ventes den åttende utgaven, kalt Hardy Heron (8.04). En av de store nyhetene i denne versjonen er en langt enklere installasjonsmetode for brukere som allerede har Windows installert på PCen sin, og ønsker å ha Linux på den samme harddisken samtidig.

Installéres i Windows

Tidligere innebar dette at Ubuntu måtte ha egne Linux-partisjoner på harddisken. De færreste har ledig plass til slikt, og dermed måtte harddisken repartisjoneres. Selv om Ubuntu som regel har håndtert dette greit, kan repartisjonering ses på som en risikoidrett, spesielt hvis harddisken inneholder mye verdifull data fra før.

Den nye installasjonsmetoden muliggjør å installere Ubuntu Linux til en vanlig filmappe på en Windows-partisjon, for eksempel C:\Ubuntu. I denne mappen opprettes virtuelle Linux-partisjoner, i stedenfor fysiske partisjoner som var nødvendig tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer