Windows Vista Service Pack 2 klar til nedlasting

Det meste dreier seg om Windows 7 for tiden, men i skyggen har Microsoft lagt ut en stor oppgradering av Vista.

Windows Vista Service Pack 2 klar til nedlasting
Publisert
Sist oppdatert

Det gikk ikke helt som Microsoft hadde planlagt med Vista. Mange hevder at operativsystemet kom minst et år for tidlig, men med tanke på at det allerede hadde gått fem år siden XP-lanseringen, er det kanskje ikke så rart at en og annen, både internt i Microsoft og eksternt, begynte å bli utålmodig.

Vista var befengt med mange feil, og mange hevdet at operativsystemet var tregt, ressurskrevende og ulogisk. Mye ble rettet opp i Service Pack 1, som kom for ganske nøyaktig ett år siden, men Vista ble aldri noen publikumsyndling.

Service Pack 2 er klar

Nå er Microsoft klare med en ny, stor oppgradering av Vista, Service Pack 2. Den engelske utgaven er klar til nedlasting, sammen med en del andre språk. Brukere av norsk Windows Vista ser ut til å måtte vente enda en liten stund.

Men det er forbausende lite oppmerksomhet rundt dette. Normalt er det stor interesse knyttet til slike pakker, men ikke denne gangen. Årsaken heter ganske enkelt Windows 7, Vista-etterfølgeren som nærmer seg ferdig.

For bare noen få uker før lanseringen av Service Pack 2 til Vista, kom nemlig Windows 7 i såkalt Release Candidate-versjon, siste steg på utviklingsstadiet før den endelige utgaven går i produksjon en gang i høst.

Windows Vista Service Pack 2 klar til nedlasting

(Fortsetter under bildet)

Dette er nytt

Uansett hva man måtte mene om Windows Vista er det utvilsomt i ferd med å bli et modent operativsystem der de fleste barnesykdommene er luket ut. Med Service Pack 2 blir det ventelig enda bedre, og her er de viktigste nyhetene:

  • Blu-ray-støtte. Det betyr ikke at du kan spille Blu-ray-filmer med Windows Media Player, men du kan brenne Blu-ray-plater direkte i Utforsker.
  • Windows Search 4.0. Bedre fulltekstindeksering av alle filene dine, ikke bare filnavn men også innholdet i filene
  • Windows Connect Now (WCN). Kort fortalt skal det bli langt enklere å konfigurere og koble deg til trådløse nettverk.
  • Filsystem-forbedringer. Har du hørt om filsystemet exFAT? Det er etterfølgeren til FAT32, og har blant annet støtte for enorme filer og partisjoner. Vista har allerede hatt støtte for exFAT (siden SP1), men nå kommer forbedringer som skal fikse problemer knyttet til synkronisering av filer på tvers av tidssoner.
I tillegg inneholder Service Pack 2 alle fikser som har blitt lagt ut siden lanseringen av operatisystemet januar 2007.

Service Pack 2 lekket for flere uker siden ut på en rekke fildelingsnettverk, men i dag er den offisielle lanseringen et faktum. Du finner mer informasjon om oppgraderingen på denne siden.

Bruker du engelsk Vista kan du laste ned SP2 denne siden.

Kilder:
Microsoft, Betanews, Neowin.

(Oppdatert 26. mai)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer