Windows4All - virtuell Windows i nettleseren

Er dette fremtidens Windows?

Windows4All - virtuell Windows i nettleseren
Publisert
Sist oppdatert

At nettleseren i fremtiden være selve sentrum i operativsystemet - og portalen til en hverdag som i hovedsak vil være nettbasert, er en tanke som mange deler.

Dette er også grunntanken bak Googles kommende operativsystem, ChromeOS. Målet er å lage et system som er lynkjapt å starte, uangripelig mot trusler som virus og snoking, der programmer og brukerfiler lagres online.

Kan være fremtiden

Stadig dukker det opp nye teknikker som visker ut skillene mellom lokale installasjoner og nettbaserte programmer, og når hastighetsproblematikken en gang i fremtiden er borte, ser vi ikke bort fra at Google-modellen vil bli rådende.

Allerede nå finnes det operativsystemer som er 100% nettbaserte, og som kjøres gjennom nettleseren. Vi har tidligere omtalt iCloud, som er gratis og kan brukes av alle, denne gangen dreier det som om Windows4all, en slags virtuell Windows Vista med mange av de kjente Windows-programmene.

Du kan også gjøre visse modifiseringer av bakgrunn, programinstallasjoner etc, men foreløpig kan du kun logge på som gjest. Dermed mister du de tilpasningene du eventuelt har gjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.