Winfast DV2000 - TV kort med FireWire

Med dette kortet er du rustet til å ta i mot det meste av levende bilder, med innganger for både TV, analog video og DV. Vi har testet.

Winfast DV2000 - TV kort med FireWire
Publisert
Sist oppdatert

De fleste TV-kort er basert på en brikke som konverterer analog video og lyd til digitale signaler. I tillegg er det en TV-tuner, noen ganger også en FM-tuner, dermed er det fritt frem for alle typer analoge media, om de sendes over eteren eller kommer fra et analogt apparat, som VHS videomaskin eller analogt videokamera.

Programvaren som følger med TV-kortene håndterer etter hvert ganske mange forskjellige oppgaver. I tillegg til håntering av TV-signalene både for visning og opptak, er det også vanlig å levere med programvare for redigering av videoopptak og brenning på VCD, SVCD og DVD.

Men det er natulig å tenke seg at mange brukere som er interessert i denne type funksjonalitet også allerede eier eller har tenkt å skaffe seg et DV-kamera. Siden programvaren som følger med allerede håndterer DV-formatet er det bare en ting som mangler for å få en komplett løsning for alle typer videohåndtering: En FireWire tilkobling for DV-kameraet.

Plansjen fra Leadtek nedenfor viser alle tilkoblingsmulighetene:

Winfast DV2000 - TV kort med FireWire
Winfast DV2000 - TV kort med FireWire
Winfast DV2000 - TV kort med FireWire

I tillegg til kontakten på braketten følger det med en ekstra brakett, som kobles til to kontakter på TV-kortet. Dermed har du tre FireWire-kontakter, to 6-pins og en 4-pins.

Selve kortet er bygget rundt brikken Conexant 23881 og en Philips tuner, som svært mange andre TV-kort. Dette er de samme nøkkelkomponentene som sitter på det forrige TV-kortet fra Leadtek som vi har testet. I tillegg sitter det en PCI-PCI bro og en FireWire brikke fra TI, som tar seg av FireWire-delen.

Installasjon

Installasjonen var uproblematisk, men vi hadde ikke plass til den ekstra FireWire-braketten i vår testPC.

Winfast DV2000 - TV kort med FireWire


Tilkobling av lyd var dessverre med en ekstern minijack-kabel, som legger beslag på linjeinngangen på lydkortet. Det betyr at du må koble om hvis du skal koble til en annen lydenhet, f.eks. RIAA-forsterkeren fra platespiller for vinyl, eller gjøre som oss, ha et avansert lydkort i PCen i tillegg til den integrerte lyden på hovedkortet. Lydkvaliteten var imidlertid utmerket.

Tilkoblingen til "øyet" for fjernkontrollen plasserte vi i fronten av PCen med den dobbelsidige tape-puten som følger med. Regn med å måtte finne en bedre løsning etter kort tid, limet er ikke spesielt sterkt.

Fjernkontrollen starter og stenger programmet, og praktisk talt all manøvrering under bruk, som kanalskift, lydvolum, opptak, timeshifting og avspilling, samt bilde-i-bilde gjøres fra denne, som på et vanlig TV.

Winfast DV2000 - TV kort med FireWire


Den runde multipluggen på braketten er for en plugg som sprer seg til fire kabler med både S-video, koaks og to phonokontakter for lyd.

I bruk

Responsen på kanalskift var upåklagelig, den er direkte og med helt minimale forstyrrelser i lyd og bilde. Mange TV-kort er svært "slarkete" på dette området, men Winfast DV2000 var helt strøken, akkurat som søstermodellen 2000 XP.

Winfast DV2000 - TV kort med FireWire


Bildekvaliteten var også her helt utmerket, med automatisk de-interlaced TV-bilde, slik at de typiske "stripene" blir borte.

Forøvrig var erfaringene helt identiske med 2000 XP Expert, med hensyn til CPU-forbruk og mulighet for bruk av PCen under opptak. Det lå på rundt 60% på vår Athlon XP2500+ under opptak og koding til MPEG-2, ved bare visning av TV registrerte vi ca 25% CPU.

Ekstra programvare

Winfast DV2000 - TV kort med FireWire


For redigering av DV eller TV opptakene, eller opptak fra andre analoge videokilder, følger det med to programpakker fra Ulead: VideoStudio 7 SE DVD og DVD Movie Factory 2.5 SE. Mulighetene disse programme gir er mer enn tilstekkelig for de fleste hjemmebrukere, og skulle du ønske å eksperimentere med kreative grafiske manøvrer, så følger Cool3D også med på CD.

WinFast DVD-avspilling kommer også med på driver-CDen.

Konklusjon

Leadtek Winfast DV2000 er en utmerket løsning for TV og DV på PC, med glimrende kvalitet og praktiske løsninger.

Winfast DV2000 - TV kort med FireWire


Prisen er heller ikke avskrekkende, den er oppgitt til 840 kroner inkl mva.

Distributør er EET Nordic, og Winfast DV2000 vil om kort tid være tilgjengelig i butikkene.

Kontakt distributøren EET på 22 91 95 00 for informasjon om hvilke forhandlere som selger produktet.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer