Winfast TV 2000 XP Expert edition

Vi var svært spente på hva som hadde skjedd med den nye utgaven av Winfast TV2000, siden den forrige versjonen hadde store problemer i vår test. Men vi ble svært fornøyde med denne nye versjonen.

Publisert
Sist oppdatert
Winfast TV 2000 XP Expert edition
Winfast TV 2000 XP Expert edition
Winfast TV 2000 XP Expert edition


Det er nesten som om Leadtek skulle ha lest vår forrige test og gått tilbake til tegnebordet. Vi bemerket i omtalen at det var klønete å måtte koble en utvendig ledning fra lydutgangen på braketten på TV-kortet til linjeinngangen på lydkortet. Det gjør jo at vi ikke lenger kan koble andre enheter til lydkortet, uten å måtte krabbe bak PCen.

Vi foreslo at man kunne bruke en intern løsning i stedet, siden mange lydkort eller hovedkort med integrert lyd, har en intern AUX-kontakt, som er grei å bruke til slike mellomkoblinger.

Og dette har den nye versjonen på plass! Kabel følger også med.

Dessuten er det en multiplugg på braketten hvor du setter i en ledning som sprer seg i fire kabler med både S-video, koaks og to phonokontakter for lyd.

Dermed kan du i tillegg til TV-kabelen, koble til ekstern analog videokilde, som VHS-spiller eller videokamera, uten å måtte bruke linjeinngangen på lydkortet og koble om bak på PCen. Helt topp.

Winfast TV 2000 XP Expert edition


Og lyden er nå helt topp i flott stereo (hvis kanalen sender stereo, selvsagt)! Overhodet ingen problemer verken med kvaliteten eller nivåene.

Oppdatert programvare

Styreprogrammet er praktisk talt identisk med den forrige utgaven, men har blitt oppdatert, spesielt på opptakssiden.

Winfast TV 2000 XP Expert edition


Her kan du nå ta opp direkte på brennbare DVD-plater, og vi tok opp flere programmer på DVD+RW. Etter at du avslutter opptaket bruker programmet noen sekunder på å ordne opp i filstrukturen, så er det bare å ta ut platen. Eller du kan ha den liggende til neste opptak, hvis det er mye ledig plass igjen. Da er det bare å sette i gang opptak, og etter at dette er ferdig er det bare å bruke "next" pilene på fjernkontrollen til DVD-spilleren din for å gå fra program til program. Utrolig praktisk.

Du kan selvsagt også lagre opptak på harddisken, i valgt kvalitet og format. Vi fikk helt kurante resultater med koding rett til DivX, og du kan også velge MPEG-4, VCD eller hva du måtte foretrekke.

Kanalsøk og navn på kanalene er akkurat som tidligere, du må selv skrive inn alle navnene på kanalene. Men dette er jo noe man stort sett gjør bare en gang.

Forhåndsinnstilte opptak over en tidsperiode er selvsagt mulig, også stille opptak i bakgrunnen, og du kan få PCen til å gå i standby etter at opptaket er gjort.

I bruk

Winfast TV 2000 XP Expert edition


Installasjon av både kortet og progamvaren var uproblematisk, og tilkoblingen til "øyet" for fjernkontrollen plasserte vi i fronten av PCen. Dermed er det bare å trykke på fjernkontrollen for å starte programmet, og all manøvrering gjøres som på et vanlig TV.

Opptak, timeshifting og avspilling, samt bilde-i-bilde - alt styres fra fjernkontrollen.

Responsen på kanalskift var upåklagelig, den er direkte og med helt minimale forstyrrelser i lyd og bilde. Mange TV-kort er svært "slarkete" på dette området, men Winfast 2000 XP var helt strøken.

Bildekvaliteten var også helt utmerket, TV-bildet blir de-interlaced, slik at de typiske "stripene" blir borte. Det er ikke noen menyvalg for dette, det gjøres automatisk.

Vi har hatt kortet i vår testPC hjemme i et par uker nå, og både kortet og programvaren har oppført seg helt eksemplarisk.

Winfast TV 2000 XP Expert edition


Under opptak lå CPU-forbruket på rundt 60% på vår Athlon XP2500+ under opptak og koding til MPEG-2, mens ved visning av TV registrerte vi ca 25% CPU.

Det var uproblematisk å bruke PCen til alminnelige oppgaver som mail og surfing mens vi gjorde opptak. Til og med avspilling av MPEG-2 filer samtidig som vi gjorde opptak var greit, selv om CPU-måleren til tider var rimelig rød i toppen...

Ekstra programvare

Winfast TV 2000 XP Expert edition


Skulle du ønske å redigere TVopptakene, eller opptak fra andre analoge videokilder, følger det med to programpakker fra Ulead: VideoStudio 7 SE DVD og DVD Movie Factory 2.5 SE. Mulighetene disse programme gir er mer enn tilstekkelig for de fleste hjemmebrukere, og skulle du ønske å eksperimentere med kreative grafiske manøvrer, så følger Cool3D også med på CD.

WinFast DVD-avspilling kommer også med på driver-CDen.

Konklusjon

Leadtek Winfast 2000 XP Expert er en utmerket løsning for TV på PC, med glimrende kvalitet og praktiske løsninger.

Prisen er dessuten beskjedne 660 kroner inkl mva.

Kortet vil være tilgjengelig i forretningene i begynnelsen av november.

For nærmere opplysninger om forhandlere og levering, ta kontakt med distributøren EET Nordic.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer