WinTouch: Lær deg Touch

Noen av oss tenkte ikke et øyeblikk på at Touch-metoden kunne være nyttig da vi begynte å fikle med datamaskiner for mange år siden. Nå har imidlertid behovet meldt seg. Er det for sent? Vi har testet det interaktive kurset WinTouch.

Publisert

WinTouch kommer på én CD, og krever ca. 50 MB diskplass. Installasjon forløper helt smertefritt, og etter at alt er på plass, starter kurset med en motivasjonsdel. Denne delen lar deg teste din egen hastighet med tofingermetoden, og den ber deg også om å teste hastigheten med penn og papir (!). Papiret kunne de spart seg for vår del. Vi vet faktisk at det er lurt å bruke en PC, og at dette er raskere...

Deretter går programmet gjennom en rekke plansjer med bilder og generell informasjon om Touch-metoden og dens fortreffeligheter. Visste du f.eks. at du kan skrive åtte ganger raskere med Touch fremfor to fingre? Vi lever i håpet...

I tillegg viser innledningen en del viktige plansjer om ergonomi. Det hjelper nemlig ikke å kunne skrive fort hvis du er sykemeldt på grunn av belastningsskader. Vi savner imidlertid et viktig område i denne delen: avspenningsøvelser. Saken er nemlig den at det er viktig å strekke musklene på den rette måten, spesielt i innlæringsfasen. Tipset er herved avsendt Pride Communications, som lager programmet.

Logisk og pent

Selve kurset er bygget opp med ulik interaktiv trening. I starten driller du på hvilke fingre som skal bruke hvilke taster, og etter hvert utvides dette til ord og setninger. Styringen av programmet gjøres gjennom pene skjermbilder med logiske og svært enkle menyer. For oss som har et noe anarkistisk forhold til å tastaturet, er det spesielt nyttig å få vite hvilke fingre som skal treffe hvilke taster.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer