Winuscon

Et alternativt kontrollpanel for Windows. Du får brukervennlig tilgang til mange Windows-innstillinger og har en rekke tilleggsfunksjoner.

Publisert
Sist oppdatert

Winuscon (Windows User Consol) er et gratis program som gir en brukervennlig oversikt over nyttige Windows-innstillinger, funksjoner og verktøy. Dette er med andre ord et utvidet alternativ til Kontrollpanelet i Windows. Programmet har også en innebygd nettleser med tilgang til avansert søk med søkemaskinen Google.

Funksjoner

Programmet er i utgangspunktet en samling av snarveier til nyttige verktøy i Windows, organisert i kategorier (menyvalg og knapper) slik at de er lett tilgjengelige på ett sted. Her er oversikt over mulighetene i Winuscon:

  • MenuTilgang til blant annet snarveier på skrivebordet, fra Kontrollpanelet i Windows, Internett-historie, siste dokumenter og skrivere.
  • InternetTilgang til avansert søk med søkemaskinen Google. Programmet har en innebygd nettleser, men denne er dessverre ikke særlig god, den mangler mulighet til å maksimere vinduet. Ønsker du å se en nettside i et eget stort vindu, må du kopiere adressen til en ekstern nettleser.

    Klikker du på den grå linjen mellom menylinjen (Meny, Internet, Internet Utilities) øverst og ikonene under, slik du ser på følgende skjermbilde:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.