Winuscon

Et alternativt kontrollpanel for Windows. Du får brukervennlig tilgang til mange Windows-innstillinger og har en rekke tilleggsfunksjoner.

Publisert
Sist oppdatert

Winuscon (Windows User Consol) er et gratis program som gir en brukervennlig oversikt over nyttige Windows-innstillinger, funksjoner og verktøy. Dette er med andre ord et utvidet alternativ til Kontrollpanelet i Windows. Programmet har også en innebygd nettleser med tilgang til avansert søk med søkemaskinen Google.

Winuscon


Funksjoner

Programmet er i utgangspunktet en samling av snarveier til nyttige verktøy i Windows, organisert i kategorier (menyvalg og knapper) slik at de er lett tilgjengelige på ett sted. Her er oversikt over mulighetene i Winuscon:

 • Menu
  Tilgang til blant annet snarveier på skrivebordet, fra Kontrollpanelet i Windows, Internett-historie, siste dokumenter og skrivere.
 • Internet
  Tilgang til avansert søk med søkemaskinen Google. Programmet har en innebygd nettleser, men denne er dessverre ikke særlig god, den mangler mulighet til å maksimere vinduet. Ønsker du å se en nettside i et eget stort vindu, må du kopiere adressen til en ekstern nettleser.

  Winuscon


  Klikker du på den grå linjen mellom menylinjen (Meny, Internet, Internet Utilities) øverst og ikonene under, slik du ser på følgende skjermbilde:

  Winuscon


  da får du fem nye knapper: Multibrowser (nettleser), LDAP (søkbar adresseliste), SMS, Telnet-klient og Server Addresses.

  Winuscon


 • Internet Utilities
  Nettverksverktøy som for eksempel Finger, Host Lookup, DNS Query, Ping, Trace Route og Whois.
 • Office
  Her kan du blant annet sende epost med en innebygd epost-klient.
 • Accessories
  Tilgang til diverse informasjon om blant annet PCen din, profiler, systemverktøy, kontrollpanel og visning av CPU/minne-ytelse.
 • Settings
  Her kan du konfigurere programmet på ulike måter. Du finner også kontaktinformasjon til produsent av programmet og liste over spørsmål og svar om programmet.

Mer informasjon og nedlasting av programmet

Les mer om programmet på matirsoft.com. Last ned programmet fra nettsiden snapfiles.com.

Konklusjon

Et meget interessant program som gir en god oversikt og lett tilgang til nyttige funksjoner i Windows. Det at programmet er gratis gjør det ikke mindre interessant.

Den innebygde nettleseren kunne derimot vært bedre. En annen ulempe er at man får ikke informasjon om enkelte knapper i programmet ved å holde musepekeren over knappen. Du må klikke på knappen for å se hvordan den virker og prøve deg frem.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer