WinX DVD Ripper

Endelig en gratis og enkel måte å rippe DVD til en rekke forskjellige komprimerte formater.

WinX DVD Ripper
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere av oss er i besittelse av mobiltelefoner og håndholdte dingser som kan spille video. Problemet er imidlertid at det ikke alltid er like enkelt å få tak i filmer, i hvert fall ikke på lovlig vis.

Så hvorfor ikke lage dine egne?

Kjapt og enkelt

Det er derfor vi har programmer som WinX DVD Ripper. Dette gratisprogrammet lar deg nemlig konvertere DVD-filmer til mange forskjellige komprimerte formater (populært kalt DVD-ripping), og sjansen for at den håndholdte dingsen din støtter minst ett av dem, er stor.

Formatene du kan velge mellom omfatter AVI (Divx og Xvid), MP4, MOV, FLV, MPEG og WMV. Du kan også velge å bare rippe lyden, og konvertere den til en MP3-fil, ypperlig for konsert-DVD-er for eksempel.

Slike programmer har eksistert lenge, og vi har omtalt mange av dem på DinSide gjennom flere år. Det som imidlertid gjør WinX DVD Ripper spesielt interessant, er at det er helt gratis, enkelt å bruke, og at programmet også er i stand til å konvertere DVD-filmer med kryptert innhold.

Det er også det første programmet vi har brukt der vi har fått korrekt bredde-høydeforhold i filmene hver gang.

Underteksten får du også med under prosessen, hvis du ønsker det. Den "smeltes" da inn i film-filen.

Slik gjør du det

Hele prosessen er relativt enkel. Du starter programmet, setter inn filmen du vil konvertere, og i neste øyeblikk vil programmet analysere platen og velge riktig spor. Deretter kan du endre parametrene om du vil, for eksempel kan du angi språk, undertekst, bitrate, videoformat og video frame rate (bør endres fra 29,97 til 25 for filmer kjøpt i Norge).

På vår PC med en Intel Core 2 Duo E8200-prosessor, tok det 40 minutter å konvertere en 2-timers spillefilm til Xvid-format (720 x 404 piksler, 1500 kbps). Det anbefales imidlertid å huke av for "High Quality Engine". Kvaliteten blir merkbart bedre, spesielt ved lavere bitrater, men rippingen kan ta noen minutter ekstra.

Programmet finnes også i en betalbar Premium-versjon som også støtter HD-video. Denne har også innebygde rippe-profiler tilpasset populære håndholdte dingser som iPod, PSP m.fl. Det er imidlertid ingen problem for eksempel å velge MP4-format og angi oppløsning 480 x 320, for å lage en iPhone-kompatibel videofil med standardversjonen.

Digiarty tilbyr også andre gratis videoverktøy, blant annet en egen DVD-ripper for iPhone/iPod og et program for konvertering fra ett format til et annet.

Du finner mer informasjon og kan laste ned WinX DVD-ripper og de andre gratisprogrammene fra Digiarty Software. Programmene virker i alle aktuelle Windows-versjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer