Winzip 8.0 nesten klar

Nå er betaversjonen av Winzip 8 sluppet, og utviklerne kan friste med oppgraderte funksjoner av mange slag. Dette er programmet som alle bare må ha, og vi gir deg en oversikt over hva du får.

Med Winzip 8 kan du lynraskt pakke og sende et dokument via epost.
Med Winzip 8 kan du lynraskt pakke og sende et dokument via epost. Vis mer
Publisert

Et eller annet program som håndterer pakkede filer er intet mindre enn en absolutt nødvendighet på enhver PC. Winzip er kanskje den aller mest utbredte, men det er også andre glimrende alternativer. F.eks. er programmet 5294">ZipMagic 2000 et program som leser alle zip-filer som kataloger.

Men Winzip er mest utbredt, og her er noen de nye funksjonene du får hvis du oppgraderer fra versjon 7 til 8:Pakk og send: Denne funksjonen lar deg høyreklikke på en fil (f.eks. et dokument eller ukomprimert bilde) i Windows Utforsker, og pakke filen sammen og automatisk opprette en epost med den pakkede filen som vedlegg. I betaversjonen vi har installert, kan dette bare gjøres med én fil, og det er mildest talt litt underlig.Bedre veiviser: Veiviseren som noen bruker til å opprette pakkede filer, har fått en rekke nye funksjoner, som evnen til å håndtere MIME-formatet og muligheten til å installere skjermsparere og skrivebordsoppsett automatisk. Nyttig for noen, men vi ville ikke oppgradert bare på grunn av dette.Bedre grensesnitt: Grensesnittet er mer tilpasset Windows, og du vil f.eks. finne en fyldig meny hvis du høyreklikker en fil som ligger i en zip-fil. Flere av funksjonene er koblet til dokumenttypen, og høyreklikker du f.eks. et Word-dokument (etternavn .doc), vil menyen nå vise "Open" og "Print".Bedre håndtering av mapper: Hvis du ønsker å pakke et helt hierarki av filer med underkataloger, vil Winzip 8 gjøre alt automatisk. Dette var også mulig tidligere, men logikken i programmet er forbedret.En smart gul lapp: Holder du musepekeren over en zip-fil, vil Winzip 8 vise frem en liten gul lapp med info om hvor mange filer den inneholder.Og mye mer: Winzip 8 inneholder også en rekke ulike endringer i utseende og småfunksjoner, men ingen av så stor betydning at vi fant det verdt å nevne i denne artikkelen. Spesielt interesserte kan sjekke denne siden for mer informasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer