WinZip 9.0 er lansert

Xerox har klart å bli ensbetydende med kopieringsmaskiner i USA. WinZip har klart å bli enstydende med pakking av filer (zipping) over hele verden.

WinZip 9.0 er lansert
Publisert
Sist oppdatert

Selv om folkene bak WinZip ikke skal ha æren for å ha utviklet ZIP-algoritmene, er det svært mange som tenker WinZip så snart de støter på et "zippet" filarkiv på nettet. Det er selvsagt en enorm prestasjon, men den har ikke kommet tilfeldig. WinZip var riktig nok blant de aller første Windows-programmene som støttet filpakking og utpakking uten å bruke DOS-kommandoer, men det er først og fremst enkelt brukergrensesnitt og høy ytelse som gjør at de har beholdt en lederposisjon i den jungelen av slike programmer som etter hvert har vokst fram.

Nyhetene

Brukergrensesnittet er ikke mye forandret fra tidligere versjoner.
Brukergrensesnittet er ikke mye forandret fra tidligere versjoner. Vis mer


Nå er altså den niende utgaven av programmet klart, og det har tatt tid. Beta-perioden har nemlig strukket seg over et par år. De viktigste nyhetene i den endelige versjonen av WinZip 9 er:

  • Støtte for AES kryptering (128 og 256 bit) skal gjøre det tilnærmet umulig å få uautorisert tilgang til krypterte ZIP-filarkiver. Foreløpig krever bruk av denne krypteringen at man også bruker WinZip til å pakke ut denne typen arkiver.

  • Støtte for større filarkiver. Tidligere kunne en ZIP-fil inneholde maks 65.000 filer og aldri overstige 4 GB. Denne grensen er nå fjernet, bare lagringsplassen begrenser hvor store de nye ZIP-filene kan være.

  • Bedre pakking. Velger du Maximum (enhanced deflate) når velger kompresjonsgrad, skal filarkivene bli merkbart mindre. Men for å pakke ut filene trenger du WinZip 8.1 eller 9.0.
I tillegg er det gjort en rekke forbedringer i brukergrensesnitt og andre mindre omfattende forbedringer og endringer i forhold til tidligere versjoner.

WinZip 9.0 kan brukes fritt i 21 dager. Velger du å bruke det etter prøveperioden, koster det 29 amerikanske dollar, eller rundt 200 kroner å registrere det. Du finner mer informasjon og nedlastinger på WinZip Computings nettsider.

[Ugjyldig objekt (debatt)]
Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer