WinZip 9.0 er lansert

Xerox har klart å bli ensbetydende med kopieringsmaskiner i USA. WinZip har klart å bli enstydende med pakking av filer (zipping) over hele verden.

WinZip 9.0 er lansert
Publisert
Sist oppdatert

Selv om folkene bak WinZip ikke skal ha æren for å ha utviklet ZIP-algoritmene, er det svært mange som tenker WinZip så snart de støter på et "zippet" filarkiv på nettet. Det er selvsagt en enorm prestasjon, men den har ikke kommet tilfeldig. WinZip var riktig nok blant de aller første Windows-programmene som støttet filpakking og utpakking uten å bruke DOS-kommandoer, men det er først og fremst enkelt brukergrensesnitt og høy ytelse som gjør at de har beholdt en lederposisjon i den jungelen av slike programmer som etter hvert har vokst fram.

Nyhetene

Nå er altså den niende utgaven av programmet klart, og det har tatt tid. Beta-perioden har nemlig strukket seg over et par år. De viktigste nyhetene i den endelige versjonen av WinZip 9 er:

  • Støtte for AES kryptering (128 og 256 bit) skal gjøre det tilnærmet umulig å få uautorisert tilgang til krypterte ZIP-filarkiver. Foreløpig krever bruk av denne krypteringen at man også bruker WinZip til å pakke ut denne typen arkiver.

  • Støtte for større filarkiver. Tidligere kunne en ZIP-fil inneholde maks 65.000 filer og aldri overstige 4 GB. Denne grensen er nå fjernet, bare lagringsplassen begrenser hvor store de nye ZIP-filene kan være.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.