Withings Activité - smartklokka som skiller seg ut

For deg som ikke synes LED-skjermer er nødvendig.

ELEGANT: Withings Activité er ikke som andre smartklokker. Foto: WITHINGS
ELEGANT: Withings Activité er ikke som andre smartklokker. Foto: WITHINGS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smartklokker er i vinden for tiden, og spås ytterligere vekst i markedet dersom Apple kommer med sin variant senere i år.

Vi har allerede testet noen av dem på Dinside; blant annetPebble Smartwatch, Samsung Gear Fit og Samsung Gear 2.

Felles for de aller fleste smartklokkene i dag, er at de alle har elektroniske skjermer, som gjør at de kan brukes til langt mer enn å sjekke tiden, som for eksempel telle skritt, besvare anrop, lese meldinger, ta bilder og mer til.

Withings har imidlertid valgt en helt annen tilnærming.

LES OGSÅ: Kroppsnær teknologi på CES-messen

Klassisk klokke

TO FARGER: Activité fås også i hvit versjon.
TO FARGER: Activité fås også i hvit versjon. Vis mer


På Withings Activité er det lite som vitner om smartklokke. Den har ikke en skjerm, men helt vanlig analoge visere. Derfor er det begrenset hva slags informasjon du får fra klokka – den kan vise tiden og alarmtidspunktet (dersom du prikker på den to ganger), i tillegg til en egen viser som angir hvor nærme du er det daglige aktivitetsmålet du har satt deg.

Resten styres fra telefonen, og Activité registrerer aktivitet som jogging/gange, svømming og søvn, som du deretter kan holde oversikt over på telefonen. Dette skjer helt automatisk, og selv om reima er av skinn, følger det også med plastreimer til bruk i vann.

Som du kanskje har skjønt, er klokka vanntett. 5ATM-sertifiseringen betyr at den kan brukes til svømming, dusjing og den slags, men ikke til dykking.

Som vekkerklokke kan den også vekke deg ved å vibrere, slik at du slipper å vekke den ved siden av deg, på samme måte som Sony Smartband og Fitbit Flex.

Ett års batteri

Mens enkelte smartklokker må lades opptil flere ganger i uka, bruker Activité et vanlig klokkebatteri, og ved hjelp av den strømgjerrige Bluetooth Low Energy-teknologien, oppgir Withings ett års battertid før batteriet må byttes ut.

Prisen er oppgitt til 390 dollar (ca 2.400 norske kroner) og klokka kommer i både sort og hvit utgave.

Mer informasjon finner du hos Withings.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer