Wolfram|Alpha kan bli stort

Bill.mrk.: "Ikke en søkemotor"

Wolfram|Alpha kan bli stort
Publisert
Sist oppdatert

16.05.09: Artikkelen er oppdatert!

I dag, 16. mai så Wolfram|Alpha dagens lys.

Tilsynelatende nok en søkemotor, men ikke helt.

Dette er en såkalt computational knowledge engine. Den søker ikke i en database, men bruker særdeles avansert matematikk for å bruke alt den har samlet inn til å regne ut det du lurer på.

Skaperen er ingen ringere enn Stephen Wolfram; mannen bak Mathematica, en svært anerkjent matematikk-programvare som brukes av forskermiljøer verden over. De siste årene har han jobbet med det som ser ut til å bli den mest avanserte "søketjenesten" verden har sett.

Slik bruker du Google enda bedre

Søker ikke, men regner ut

Skjønt, Wolfram er opptatt av at Wolfram|Alpha ikke er en søketjeneste. Tjenesten søker ikke i en database for å vise deg relevante treff, men bruker (norske) billioner av innsamlede datafragmenter som prosesseres via flere millioner kodelinjer for å regne ut det du lurer på.

La oss starte med et eksempel: Hvor mange Internettbrukere er det i Europa? Hvis du søker etter dette i Google, får du opp de sedvanlige ti lenkene til ulike kilder, og du må gjøre mesteparten av jobben videre selv med å finne ut det du leter etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer