WordFinder 4

WordFinder 4 er ikke egentlig en ordbok, men et verktøy for å bruke ordbøker mest mulig effektivt. WordFinder 4 lover å kommunisere direkte med tekstbehandlere. Vi har sjekket om dette stemmer.

Publisert

Innhold

WordFinder 4 kan leveres med flere ordbøker – i vår variant var det snakk om engelsk-norsk og norsk-engelsk.

I vår test er WordFinders ordbøker nesten på høyde med Clue, og dermed litt foran Kunnskapsforlaget. Det var sjelden vi klarte å finne grundigere forklaringer på ord i Clue eller Kunnskapsforlagets ordbøker, enn i WordFinder 4. Men WordFinder mangler mange nyere ord som vi lett kunne finne i Clue.

Bruksmåter

Du kan både slå opp ord direkte i WordFinder 4, men programmer er laget spesielt for å ligge i bakgrunnen av andre programmer, som en tekstbehandler eller en nettleser.

Finner du et ord du lurer på, er det bare å markere dette og klikke på høyre museknapp for Micro, eller kombinasjonen av ALT og høyre SHIFT. WordFinder 4 vil da slå opp på dette ordet, og gi riktig oversettelse.

Du kan ikke søke gjennom alle ordbøkene samtidig, men ønsker du det, kan smelte sammen to ordbøker, for å søke i disse to samtidig.

WordFinder 4 lar deg lage dine egne ordbøker og legge til ord til ordbøker. Dette kan være til stor nytte for bedrifter som bruker bestemte fagord som ellers ikke er vanlige i språket. Slike spesialordlister kan så distribueres til alle de ansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer