World Book 1999

Hvorfor er ikke dette CD-leksikonet i salg i Norge? Vi måtte fiske det ut av esken til en IBM Aptiva-PC som er inne til test hos oss i disse dager, for å få tak i eksemplar.

Publisert

World Book 99 utgis av selveste IBM, er til salgs i USA, og finnes i flere utgaver: fra standard (som vi har sett på) til luksusutgaven som trolig er proppet full av gode ekstrafunksjoner og gnistrende multimedia.

Boblebilder

Har du hørt om boblebilder? Vel, boblebilder er en av flere ting som gjør at World Book 1999 er spennende. Boblebilder er omtrent som 360-graders bilder slik du finner det i mange andre CD-leksika og også på en rekke websider. Men der 360-graders bilder bare kan snurres rundt og rundt, kan du i boblebilder også bevege deg fritt vertikalt. Effekten er fantastisk, særlig når du ser det på en skjerm med oppløsning på 1600x1200 piksler, slik tilfellet er med vår testmaskin.

Det første boblebildet jeg kom over var fra et flymuseum, og jeg kunne snurre bildet opp og ned, kikke på fly fra undersiden, kikke ned mot objekter på gulvet, og også forstørre uten at kvaliteten ble pinlig dårlig slik tilfellet er med Encartas 360-graders bilder.

Filmene som du finner i World Book er også bra, selv om du neppe blir nødt til å presse grafikkortet på maskinen din for å se dem. Men alle kommer med lyd, er interessante og godt integrert med artikler. Av annen multimedia finner du tusenvis av gode bilder, lydklipp og musikklipp. Kort sagt alt som du forventer av et CD-leksikon – og mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer