Søk i nettsidene du har besøkt

Worldbrain er en veldig kjekk Chrome-utvidelse

Løser en utfordring vi tror de aller fleste har hatt.

GLEMT Å LAGRE ARTIKKELEN? Med Worldbrain kan du søke i alle sider du allerede har besøkt. Foto: Rawpixel.com / Shutterstock / NTB Scanpix
GLEMT Å LAGRE ARTIKKELEN? Med Worldbrain kan du søke i alle sider du allerede har besøkt. Foto: Rawpixel.com / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Du har muligens vært i en situasjon som denne:

Forleden dag leste du en interessant artikkel som handlet om batterier, men du husker ikke helt hvilken dag det var, hvilket nettsted du leste det på eller hva tittelen på selve artikkelen var.

Når du skriver "battery" i URL-feltet i nettleseren vises den ikke i listen, så du må enten prøve å huske detaljer fra artikkelen og prøve deg med forskjellige Google-søk, eller åpne nettleserhistorikken og inspisere den møysommelig på jakt etter nettsiden du besøkte.

Riktignok finnes det hjelpemidler som å bokmerke en side, legge den til i leselisten, lagre nettsiden eller lignende, men svært elegant er også Chrome-utvidelsen Worldbrain.

Gjør historikken søkbar

Worldbrain er nemlig en Chrome-utvidelse som indekserer selve innholdet i alle nettsidene du besøker.

For å søke i Worldbrain-databasen kan du bare skrive w i URL-feltet, etterfulgt av søkeordet. I vårt tenkte tilfelle battery. Så lenge det ordet forekom i artikkelen (noe det vil være fair å anta), vil Worldbrain finne den på null komma svisj og vise dem under adressefeltet (i neste versjon kommer det mulighet for å vise søketreffene på en nettside).

Om du for eksempel bare husker at du leste om en 18:9-skjerm, kan du mate Worldbrain med det og finne frem til riktig artikkel. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
Om du for eksempel bare husker at du leste om en 18:9-skjerm, kan du mate Worldbrain med det og finne frem til riktig artikkel. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

Vil du søke mer presist, kan du også bruke before: og after: i søket for å begrense på tid (f.eks. before:yesterday eller after:15.01.2017), eller bruke minustegnet foran ord du ikke vil ha med.

Via innstillingene har du også mulighet til å svarteliste enkelte domener og nettsider, slik at resultater derfra ikke vises i søkeresultatet. Om det er en nettside du vil fjerne fra databasen, kan du også gjøre det via innstillingene til utvidelsen.

Via innstillingene kan du blokkere enkelte nettsider fra å bli indeksert, importere eksisterende historikk eller slette all data om du vil. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
Via innstillingene kan du blokkere enkelte nettsider fra å bli indeksert, importere eksisterende historikk eller slette all data om du vil. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

Når du starter, kan du velge å importere alle nettsider du allerede har besøkt og/eller de du har bokmerket; ellers starter utvidelsen med blanke ark fra du installerer den.

Kun lokalt på maskinen

Selv om utvidelsen ber om tilgang til alle data på alle nettsider, hevder utviklerne at alt kun skjer på din maskin, og at ingen data sendes til tredjeparter.

Det betyr dog at det indekserte innholdet ikke vil være tilgjengelig på tvers av enhetene du bruker; kun på maskinen der du bruker utvidelsen.

Kildekoden er for øvrig tilgjengelig på Github for dem som vil inspisere akkurat det nærmere.

Selve utvidelsen kan du laste ned fra Chrome Web Store.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer