WRC3-spillet snart klart

Det er ikke lenge til den nyeste inkarnasjonen av det glimrende, offisielle WRC-spillet er i butikkene. Den nye utgaven er langt mer tilpasset det norske markedet enn tildligere. Les om våre inntrykk!

Publisert
Sist oppdatert

WRC3-spillet snart klart

  1. WRC3-lanseringen i bilder


Rally er stort, ikke bare for motorsportentusiaster, men også for spillelskere. Det har lenge vært flere spill å velge i mellom på forskjellige plattformer, blant annet de velkjente Colin McRae-spillene, V-Rally og RalliSport Challenge på XBox. Det offisielle WRC-spillet har imidlertid vært en solid konkurrent de siste to årene, og årets utgave ser ut til å bli enda bedre.

Bedre en forgjengeren

WRC3-spillet snart klart
WRC3-spillet snart klart


Utviklerne Evolution Studios har gått inn for å øke realismen ytterligere i forhold til tidligere utgaver, og vi får langt mer detaljert skademodellering og partikkelsystem. Omgivelsene rundt banene blir mer levende, med tilskuere, bygninger og skilt som får mye mer detalj enn på de forrige WRC-spillene. Naturligvis er banene også lengre, med flere forskjellige overflatetyper og skarpere grafikk og bedre lydeffekter. Det samme gjelder førerne, som får flere ansiktsuttrykk og feirer gode løp med realistisk jubel.

Siden dette er det offisielle WRC-spillet, er naturligvis alle de syv bilene som er med i VM på plass. I tillegg er det mer avanserte utgaver av de offisielle bilene med (WRC Car Evolutions), futuristiske biler fra samtlige produsenter (WRC Extreme), og fem konseptbiler.

Og til slutt, alle førerne og kartleserne er på plass, inkludert vår egen Petter Solberg.

Lokalisert utgave

WRC3-spillet snart klart
WRC3-spillet snart klart


Det er imidlertid flere nyheter for fartsglade nordmenn, enn bare muligheten å kjøre som Petter Solberg. Hele WRC3 har nemlig fått norske menyer, noe som ikke er spesielt vanlig. I tillegg snakker kartleseren norsk, og stemmen tilhører kartelseren til Henning Solberg.

Petter Solbergs storebror er i det hele tatt dypt involvert i å promotere spillet, og skal brukes av utgiveren Nordisk Film som spillets ansikt utad. Vi deltok tirsdag på en offisiell lansering av WRC3 på Solberg gård i Spydeberg, og der fikk vi blant annet se Henning spille mot den aspirerende rallysjåføren Thomas Alsgaard. Det var imponerende å se Henning Solberg knuse skistjernen like elegant som han mest sannsynlig hadde gjort i virkeligheten.

Vi synes fjorårets WRC-spill faret en god del bedre enn den argeste konkurrenten Colin McRae Rally 3, og vi tror også at historien gjentar seg i år. WRC3 virker meget imponerende, selv om det mangler noen elementer vi håpet på (for eksempel online-muligheter). Lanseringsdatoen er fastsatt til 19. november, og vi kommer tilbake med en test da.

Klikk her for bilder fra lanseringen av spillet!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer