WriteDVD! UDF-filformat for DVD-RAM

UDF-formatet har vært brukt på CD-RW-plater og magneto-optiske disker en god stund. Nå ser det ut til å bli standard også for DVD-RAM.

WriteDVD! UDF-filformat for DVD-RAM
Publisert

I vår test av Panasonic LF-D101N, formatterte vi DVD-RAM-disken med UDF. For å gjøre det, brukte vi det medfølgende programmet WriteDVD fra Software Architects Inc. Det inneholder både en UDF-pakkedriver og et UDF-formatteringsprogram. I motsetning til CD-RW, som også kan brennes med et standard CD-brennerprogram, er pakkeskriving til UDF den eneste måten å skrive til DVD-RAM.

Erstatter ISO9660

UDF står for Universal Disk Format og er beregnet på å håndtere alle typer lagringsmedium. FAT er beregnet på blokkenheter som disketter og harddisker, mens ISO9660 er beregnet på sekvensielle (eng. streaming) enheter som CD- og DVD-ROM. Det er mulighet for å benytte ISO9660 til pakkeskriving, men det er komplisert og gir dårlig ytelse.

Stor kapasitet

UDF har ingen praktiske begrensninger i forbindelse med filstørrelse og har vært brukt på magneto-optiske disker en stund. UDF er plattformuavhengig og språkuavhengig. UDF støtter lange filnavn på inntil 255 ASCII-tegn eller 127 UNICODE-tegn.

UDF bruker bare én sektor pr. tildelingsenhet (eng. cluster), så minste enhet på en DVD-RAM-disk blir bare 2 KB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer