X-Setup Pro - tweakerens beste venn

Her er programmet som gir deg tilgang til nær sagt "alt" av skjulte innstillinger i Windows. Programmet er til alt overmål gratis!

Publisert
Sist oppdatert

Registeret er selve sentrallageret for innstillingene i Windows og programmene på PCen din. Mange av innstillingene er ikke mulig å endre uten å gå direkte i registeret, noe som kan være kryptisk - og risikabelt, selv for avanserte brukere.

Det finnes derimot en rekke såkalte "tweake-programmer", som jobber direkte mot registeret, og gjør det enklere å finne og endre disse skjulte innstillingene. Et velkjent program i denne sammenhengen er Microsofts eget TweakUI.

Omfattende og gratis

Ikke alle tweake-programmene er like omfattene som X-Setup Pro, som faktisk er gratis. Så mange som 1.600 skjulte innstillinger i Windows og programmene du har installert, skal kunne forandres på ved hjelpe av X-Setup Pro. Programmet er i skrivende stund en av de aller mest populære nedlastingene hos Fileforum, og har fått en rekke gode skussmål fra en rekke brukere av forumet.

Programmet kan startes i to forskjellige modi, enten Classic Mode eller Wizard Mode. Velger du sistnevnte blir du møtt av en veiviser der du først velger hvilket emne du er interesert i fra "Wizard"-menyen, og deretter vil programmet vise en veiviser som tar deg gjennom prosessen steg for steg. Classic Mode viser en hierarkisk trestruktur der du selv navigerer deg ned til innstillingen du ønsker å modifisere. Nederst til høyre vil du finne forklaring, samt informasjon om konsekvensene ved hver enkelt endring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer