X03

Sol, strand og XBox - det var stikkordene for X03-konferansen som ble avholdt i Nice den 16. og 17. september. Vi var der, og vet hva Microsoft har å by på - og de har mye spennende på gang.

Publisert
Sist oppdatert

Journalister fra hele Europa (oss inkludert) tok denne uken turen til Nice på den franske rivieraen, for å tilbringe to dager med XBox-guruene, diverse utviklere, de nyeste spillene og store mengder mat og drikke. Det at dagstemperaturene holdt seg på 26 grader gjorde heller ikke noe.

Den første dagen bestod av en spektakulær pressekonferanse avholdt på en strand et stykke utenfor byen. Etter konferansen var det tid til fest og litt spilling, og kvelden var i det hele tatt meget hyggelig.

Men det er det faglige vi skal konsentrere oss om her, og selv om pressekonferansen inneholdt mye interessant, var det lite som overrasket oss.

Allerede på E3, tidligere i år, fikk vi et innblikk i Microsofts planer for høsten og utover 2004. Pressekonferansen på E3 (les vår rapport her) var uten tvil den mest imponerende av alle vi hadde vært på, men tirsdagens møte i Nice var for det meste en gjentakelse av den samme informasjonen.

Vi fikk høre Europa-sjefen for XBox, Eduardo Rossini, som skrøt av XBox Live og dens suksess i Europa (men er 50.000 spillere egentlig noe å skryte av, sammenlignet med en halv million i USA?), samt at XBox nå er nummer to i Europa, med en markedsandel på 24 prosent. Dette er bra, og XBox Live er uten tvil en glimrende tjeneste, som fortjener mange flere spillere. Vi fikk også vite den endelige datoen for når Live slippes i Norge, som du kan lese mer om her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer