XBMC - gratis mediesenter

Glimrende gratis mediesenter-program til PC-en din.

XBMC - gratis mediesenter
Publisert
Sist oppdatert

Å koble PC til TV har ikke alltid vært enkelt. Det krevde egne kontakter og kabler, og bildekvaliteten ble sjelden noe å rope hurra for. Nyere TV-er derimot, er nesten alltid utstyrt med en eller flere innganger som man kan koble PC-en direkte mot, for eksempel DVI, VGA eller HDMI, på samme måte som dataskjermer.

Hovedmotivasjonen for å koble en PC til TV er for de fleste å spille av musikk, videoer og bilder som man har liggende på PC-en. Men for at det skal være mulig for deg å sitte i godstolen og styre avspillingen, kreves et godt og tilpasset grensesnitt - en portal mot mediefilene dine, for å si det på en annen måte.

Du trenger mediesenter-program

Det er her mediesentrene kommer inn i bildet - bokstavelig talt. Har du Windows Vista Premium eller Ultimate, er du sikkert allerede kjent med Windows Media Center, som ligger som standard i operativsystemet. Har du Windows XP eller Vista Basic, er du avhengig av å installere et mediesenter på egen hånd, som for eksempel XBMC - som til og med er helt gratis.

Historien bak programmet er litt spesiell, og har sitt utspring i XBox Media Center (derav XBMC), en "uatorisert" løsning for medieavspilling på modifiserte XBox-spillkonsoller. DinSide Data skrev om den originale XBMC for XBox så langt tilbake som i 2004, så dette er ikke noe nytt prosjekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer