Xbox 2-spesifikasjonene klare

NYHET: Nå begynner det å skje ting. Det ser ut til at de endelige spesifikasjonene til neste generasjons Xbox er klare, og maskinen ser unektelig mektig ut. Her er detaljene!

Publisert
Sist oppdatert

I disse dager foregår det en viktig spillkonferanse i USA, GDC. Mange store annonseringer blir gjort der, og den nye Xbox-maskinen er på manges lepper. Ikke helt uventet har Microsoft lettet litt på sløret når det gjelder sin nye maskin, og de offisielle spesifikasjonene skal nå være klare.

I korte trekk, den nye Xbox kommer til å kjøre tre PowerPC-prosessorer, hver av disse har separat Level 1 cache og de deler på 1 MB Level 2 cache. Grafikkbrikken er utviklet av ATI, er klokket til 500 MHz, og skal være en generasjon mer avansert enn ATI X800. Grafikkbrikken skal være betydelig kraftigere enn noe annet på markedet i dag. Maskinen skal også ha 256 MB RAM. (Det høres lite ut, men en spillkonsoll behøver langt mindre RAM enn en PC).

Xbox 2 kommer ikke til å ha innebygd harddisk, men det vil være mulig å kjøpe harddisken separat. Størrelsen på disken er ikke offentliggjort. Det skal også være mulig å sette inn minnekort fra 64 MB til 1 GB.

Spillene skal være tilgjengelige på DVD-9-plater, altså verken Blu-Ray eller HD-DVD støttes i nye Xbox. DVD-9-diskene har 8,4 GB-kapasitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer