Xbox 360 offisielt

NYHET: Den nye XBoxen ble vist på MTV i går kveld, og spesifikasjonene bør glede alle spillentusiaster.

Publisert
Sist oppdatert

Spekulasjonene rundt konsollen har pågått lenge, og både bilder og detaljer omkring maskinvaren har lekket for lengst. Men i går gikk altså Microsoft ut og viste konsollen offisielt under et show på MTV.

XBox 360 vil bli tilgjengelig over hele verden mot slutten av året.

Det er snakk om en skikkelig kraftig konsoll, med trekjerners 3,2 GHz PowerPC-prosessor, 512 MB minne, spesialutviklet ATI grafikk, uttagbar harddisk på 20 GB (som kan byttes ut med en større), WLAN-støtte og XBox Live. Konsollen vil også støtte HD-format - og alle spill som kommer til Xbox 360 skal være i 720p eller 1080i oppløsninger. Surround-lyd er naturligvis også en del av pakka.

XBox 360 er også en multimedia-sentral, som blant annet kan spille DVD-filmer og MP3-musikk. Den skal også kunne streame innhold fra PCer med Windows XP Media Center Edition, både film, musikk og bilder.

Stillere

Til glede for alle som syntes forgjengeren støyet for mye: Den nye XBoxen har vifte som regulerer hastigheten etter behov, og skal være langt mer stillegående enn forgjengeren. Spesielt under DVD-avspilling skal den være langt mindre støyende, da behovet for kjøling vil være minimalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.