XBox for dyr for Microsoft

Konkurransen fra Playstation 2 og GameCube er tøff, og priskrigen har ført til at Microsoft taper kanskje så mye som $150 på hvert konsoll som selges. Nå må kostnadene ned.

Publisert
Sist oppdatert

Mens du måtte betale rundt 4 000 kroner for en XBox spillkonsoll ved lanseringen, får du den nå til rundt 2 000 kroner mange steder. Grunnen til priskuttet er den harde konkurransen fra Sonys Playstation 2 og Nintendos GameCube.

Microsoft har investert milliarder av dollar i XBox-prosjektet, og etter prishalveringen taper de sannsynligvis godt over tusen kroner pr solgte enhet, i følge Reuters. Det betyr at det må selges minst to spill til hvert konsoll for å tjene inn det tapte, og langt flere før hele prosjektet kan kalles en suksess.

Ny TV-brikke

For å minske tapene har Microsoft vært nødt til å kutte produksjons-kostnader. Tidligere denne uken annonserte en av Microsofts samarbeidspartnere, Focus Enhancements Inc, at de har utviklet en ny, rimelig brikke som prosesserer signalene fra nVidia-grafikkmotoren til TV-format. Brikken blir å finne på XBox-konsoller fra november.

I følge Reuters er planen at den nye brikken skal sitte på et nytt, rimeligere hovedkort, som skal erstatte dagens hovedkort i XBox-konsollet.

Ikke første gang

Tidligere i år begynte selskapet som produserer XBox for Microsoft, Flextronics International Ltd, prosessen med å flytte hele produksjonen fra Ungarn til Kina. Også dette var for å spare penger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer